-
     Uutiset Ammattikäyttö Maailmalla Kuluttajat Design Tuotteet Yritys Tilaus Osakkeenomistajat Linkit Etusivu

Windside-tuotteet

WS turbiineja

Windside on pystyakselinen, purjehdustekniikkaan perustuva tuuliturbiini, jonka tuuliroottoria pyörittää kaksi spiraalinmuotoista siipeä. Sen ensimmäiset testaukset tehtiin Etelä-Suomessa niin maa- ja meriolosuhteissa kuin laboratorion tuulitunnelissa. Yhdeksäntoista vuotta kestäneessä tutkimus- ja kehitystyössään Windside on koetestannut erikokoisia akunlatausjärjestelmiä, ja sen oma tuuliturbiini-tuotelinjan suurempiin malleihin tähtäävä kehitystyö jatkuu tehokkaana.

Windside-tuuliturbiinimallien rakenteet eroavat jonkin verran keskenään. Nämä erot on ilmaistu tunnuksilla A, B, C, jotka kertovat, mihin käyttöön ja millaisiin olosuhteisiin kyseinen malli on suunniteltu. Tunnuksella A varustetut mallit kestävät 60 m/s myrskytuulia, B 40 m/s ja C 30 m/s myrskytuulia.


Turbiinimallit

 
 
 
 

Pyydä hinnasto paikalliselta myyjältä.

Klikkaa tästä päästäksesi tuotetestisivulle.


Tehokkuus

Windside-turbiinit ovat testattuja ja palkittuja. Mm. Turun saaristossa tehdyt mittaukset osoittivat, että Windside tuotti 50% enemmän sähköä vuodessa kuin perinteiset propellimallit samalta tuulipinta-alalta. Maailmalla vallitseva keskituulennopeus on n. 3m/s. Erityisen siipirakenteen ansiosta turbiini pystyy hyödyntämään myös 1-3 m/s tuulet, mikä on riittämätön nopeus muille. Windside tuottaa myös myrskyissä, testattu 60 m/s, mikä on kestämätön nopeus muille. Nämä molemmat tosiasiat ovat maailmanennätyksiä.

Paitsi tuulennopeus, myös turbulenssi ja tuulen suunnan vaihtelut vaikuttavat turbiinien sähkön tuottoon. Windside pystyy hyödyntämään kaikilta suunnilta puhaltavat tuulet, jopa kierteiset, toisin kuin perinteiset mallit. Spiraalisiivet kohtaavat tuulen aina oikeassa kulmassa.

Harmonia

Windside on harmoniassa luonnon ja ihmisasutuksen kanssa. Se on täysin äänetön spiraalimaisen muotonsa ansiosta. Tähän vaikuttaa myös se tosiasia, ettei turbiinin pyörimisnopeus ylitä tuulennopeutta. Lentävät jääkimpaleet, vuotava öljy ja silpovat potkurinlavat eivät kuulu laitteen ominaisuuksiin. Turbiini on turvallinen ihmisille, eläimille ja luonnolle.

Kauniin muotoilunsa ja herkästi pyörivän rakenteensa ansiosta Windside muistuttaa taideteosta. Useat taiteilijat, arkkitehdit ja maisemasuunnittelijat ovat huomanneet tämän, ja tuloksia on jo nähtävissä ekorakentamisessa.


Klikkaa kuvaa nähdäksesi isomman kuvan.

Mökki kullankaivajille sekä vapaa-ajankäyttöön. Sähköistys on totetutettu Windside WS-0,30C turbiinilla, joka lataa akkuja joista saadaan sähköä valaistukselle, radiolle, matkapuhelimille jne.

English  Finnish  French